Cauzele caderii parului

Caderea paruluiAparitia cheliei la barbati (alopecia androgenetica) se pare ca este o boala genetica. La persoanele afectate dupa pubertate, foliculii de par din centru spre exterior incep sa se subtieze, incepand sa apara fire de par mai subtiri si care vor cadea mai repede decat parul obisnuit. Acest lucru se datoreaza metabolizarii testosteronului care este o substanta pe care o contin foliculi de par. In general firele de par de pe urechi si din extremitatile capului nu contin aceasta substanta care afecteaza caderea parului.

Aparitia cheliei la femei este oarecum similara cu ceea ce se intampla la barbati cu exceptia ca in acest caz foarte rar intalnim o pierdere definitiva a parului, in general la femei aceasta boala se manifesta prin rarirea parului in zona respectiva dar nu caderea definitiva.

Alopecia areata, este o alta boala a parului care se poate insa instala pe orice zona a corpului. In locurile unde se instaleaza aceasta boala, parul poate disparea complet si creaza o senzatie neplacuta si stanjenitoare.

Recomandam urmatoarele produse:

Ser pentru cresterea parului Krauter

Sampon pentru cresterea parului Krauter

Pastile BIO pentru cresterea parului Life Impulse

Leave a Reply