Cauzele caderii parului

Caderea Parului

Caderea Parului

Caderea parului poate avea mai multe cauze. De exemplu la 3-4 luni dupa o interventie chirurgicala sau o boala mai grea se poate pierde mult par. Aceasta cadere de par este provocata de stresul creat de boala respectiva.
O alta cauza a caderii parului pot fi problemele hormonale. In cazul in care suferiti de glanda tiroidă hiperactivă puteti de asemenea a aveti probleme cu caderea parului. Aceasta problema a caderii parului poate fi rezolvata prin tratarea bolii glandei tiroide. Caderea parului pot sa apara si daca hormonii masculini si cei feminini denumiti androgeni si estrogeni sunt in dezechilibru. Corectarea dezechilibrului hormonal poate opri pierderea parului.
Multe femei observa pierderea parului aproximativ timp de trei luni după ce au avut un copil. In timpul sarcinii, nivelul ridicat al anumitor hormoni determina organismul să menţină părul care mod normal ar cadea. Cand hormonii revin la nivelurile de dinaintea sarcinii parul cade iar ciclurile de cadere si crestere a parului se reiau in mod normal.
Unele medicamente pot cauza pierderea parului. Acest tip de pierdere a parului se amelioreaza cand opriti administrarea acelui medicament. Medicamentele care pot determina caderea parului includ substante care subţiază sângele (anticoagulante), medicamente utilizate pentru guta, probleme de hipertensiune arterială sau inima, vitamina A (daca este luata prea mult), pilulele de control al naşterii şi antidepresivele.
Anumite infectii pot cauza pierderea parului. Infecţii fungice ale scalpului pot cauza pierderea parului la copii. Infecţie este uşor de tratat cu medicamente antifungice.
În cele din urmă, pierderea parului poate aparea ca parte a unei boli, cum ar fi lupus sau diabet zaharat. Din moment ce pierderea parului poate fi un semn precoce de o boala, este important sa găsim cauza astfel încât boala să poată fi tratata.

Leave a Reply