În zilele noastre tot mai multe produse cosmetice dar şi alimente conţin nenumărate substanţe toxice. Poluarea atmosferică, alimentaţia neregulată şi ritmul de viaţă tot mai alert ne determină să devenim mult mai vulnerabil bolilor.

Pe baza unor studii a folosirii produselor cosmetice, 3 produse cosmetice de îngrijire sunt folosite pe bebeluşi şi copii , 10 sunt folosite de bărbaţi, iar femeile folosesc 6 produse cosmetice şi 13 produse de make up; câteva produse sunt folosite de mai multe ori pe zi. Fiecare din aceste produse conţin cel puţin două substanţe cancerigene, ceea ce înseamnă că în fiecare zi, în medie, ne expunem copiii la 6 substanţe cancerigene diferite, bărbaţii la 20 substanţe cancerigene, iar femeile la 38 substanţe cancerigene.

Produsele BIO sunt acele produse a căror ingrediente sunt crescute fără a fi folosite pesticide, fertilizatori sintetici, fără organisme modificate genetic sau radiaţii ionice, de asemenea nu conţin substanţe sintetice de conservare, nu au componente petrochimice, coloranţi sau parfumanti artificiali.
Înainte de a fi denumit şi etichetat ca fiind organic, un produs trebuie să fie certificat de organizaţiile europene de certificare, ECO CERT, BDIH , DEMETER sau BCS OKO GARANTIE, singurele acreditate în Europa în a garanta standardele pentru a deveni produse organice. Astfel companiile producătoare de produse organice trebuie să fie certificate, de asemenea, de aceste organizaţii pentru a fi credibile.

În urma intrării în Uniunea Europeană, România s-a aliniat la standardele europene, adoptând şi aceste criterii de certificare. Produsele organice, care vor fi prezente pe piaţa românească vor trebui să conţină pe ambalajele lor logo-urile organizaţiilor de certificare europene: BDIH, ECO CERT, BCS OKO GARANTIE, DEMETER indiferent că sunt producători sau importatori.

Vreau sa devin partener

Vreau sa comand