Ce sunt produsele BIO ?

Sigla BIO

Sigla BIO

Produsele BIO sunt acele produse in general alimente, cosmetice, textile sau altele care pe intreg lantul de productie si pe lantul de desfacere sunt atent verificate si care corespund unor standarde impuse de coduri specifice de calitate atat in Uniunea Europeana cat si in SUA.
Principalul factor care se verifica la un produs bio este traseabilitatea. Acest factor reprezinta un standar de verificare care verifica produsul pe tot parcursul de la intrarea in lantul specific de productie si pana la livrarea lui pe piata catre consumator. Acest factor de verificare traseabilitatea inregistreaza in documentele aferente daca produsul respectiv pe parcursul trecerii lui in intreg lantul productiv si-a schimbat standarul de calitate BIO sau a fost deteriorat prin contaminare voita sau accidentala cu elemente chimice care nu sunt BIO.
In general in lumea producatorilor BIO aceste accidente sunt foarte rare pentru ca in general acestia sunt foarte atenti cu standardele de calitate BIO si reusesc mai tot timpul sa le respecte pentru pastrarea prestigiului.
Între produsele naturale şi produsele bio-organice, diferenţa o reprezintă tocmai acesti paşi menţionaţi în producţie. Produsele denumite generic – naturale sunt bazate pe plante. Ele nu au fost cultivate pe terenuri organice şi nici nu au fost supuse procedeelor naturale, fără substanţe chimice pentru obţinerea substanţei finale.

La noi in tara principala firma de distributie produse BIO este firma LIFE CARE, o firma care pe langa posibilitatea pe care o ofera si anume aceea de a folosi produse BIO va ofera si posibilitatea sa transformati prezentarea acestor produse celor apropiatii dvs intr-o afacere de acasa, intr-un mediu placut de lucru si cu produse deosebite.

Leave a Reply