COSMETICE – Ruj bio pentru buze frumoase şi sănătoase !

Rujul este cel mai bun prieten pentru multe femei. Studiile arată însă că produsele convenţionale conţin multe ingredinte cancerigene.
Ştiaţi că peste 10.000 de ingredienţi chimici sînt folosiţi de producătorii de cosmetice convenţionale la prepararea rujurilor şi că 89% dintre acestea nu au fost evaluate încă din punct de vedere al siguranţei pentru sănătatea umană ? Dar că 28% dintre rujurile convenţionale conţin ingrediente asociate cu riscul de apariţie a cancerului, precum hidroxitoluen butilat, oxid roşu de fier, nailon-6, propilenă sau chiar plumb (potrivit unui studilor realizat de Environmental Working Group) ? Rujul a fost inventat pentru a sublinia frumuseţea feminină. Din păcate, micuţul baton de cremă colorată s-a transformat într-un cocteil de chimicale toxice care poate provoca probleme de sănătate. Dependenţă, alergii, lupus – cîţiva cercetători americani au arătat că riscul de a face această boală creşte cu 40% în cazul femeilor care folosesc ruj de trei ori pe săptămînă – sau chiar cancer.

NATURALE. Evitaţi expunerea inutilă la toxine înlocuind rujurile convenţionale cu cele ecologice, făcute din uleiuri şi extracte de plante, unt de Shea – şi ceară de albine sau de fructe. Acestea nu numai că nu conţin chimicale toxice, dar au şi efect calmant, emolient, nutritiv şi antioxidant. Pe piaţa autohtonă se găsesc rujuri bio, brandul Couleur Caramel – în magazinele Natural Paris din Capitală –, marca Logona la Life-Care şi marca NveyEco.

Leave a Reply