Laptisorul de matca

Fiole HOYER cu ginseng si laptisor de matca pentru concentrare

Fiole HOYER cu ginseng si laptisor de matca pentru concentrare

Daca mierea de albine si propolisul sunt cunoscute omului din vremuri indepartate ca hrana sau in diverse combinatii ca tratament al unor afectiuni, laptisorul de matca a ramas necunoscut pana in urma cu cateva decenii.
Suveranii chinezi il foloseau la inceputul secolului XX pentru a le asigura longevitatea si ca afrodisiac. In medicina traditionala chineza laptisorul de matca e considerat o substanta tonica, revigoranta in caz de “carenta de Yin”, in boli ca hipertensiunea arteriala, diabet zaharat, tulburari menstruale, infertilitate, dureri articulare sau stari de oboseala cronica.
Laptisorul de matca este secretat de albinele tinere cu scopul de a hrani matca (regina). Ceea ce trebuie remarcat este faptul ca regina traieste cativa ani, pe cand albinele lucratoare traiesc in medie 40 de zile. De aici si ideea de revitalizare si revigorare a organismului cu ajutorul laptisorului de matca.
Laptisorul de matca este bogat in glucide, lipide, proteine, numeroase vitamine din grupul B (dintre care vitamina B5 in cantitate mare), vitaminele A, C, D si E, substante minerale (calciu, magneziu, zinc,sodiu, potasiu, mangan, cupru, fier), toate constituind un concentrat nutritiv foarte bogat.
Efecte benefice ale laptisorul de matca asupra organismului:
• energizant natural, vitaminizant, combate oboseala fízica si psihica si efectele stresului;
• este un aliat in perioadele de convalescenta, poate ameliora depresia si creste apetitul;
• are efect antiinflamator, antiviral si chiar antibiotic cu spectru larg, protejand organismul de infectii;
• ajuta in tulburarile menstruale si are un efect pozitiv asupra echilibrului hormonal la femeile aflate la menopauza, fiind si un puternic afrodisiac;
• Incetineste procesul de imbatranire, senilitate, imbunatateste memoria;
• Prin continutul de acetilcolina poate preveni boala Alzheimer.

Datorita continutului bogat in vitamine si minerale, a proprietatilor regeneratorii si tonifiante, este indicat in tratamente cosmetice, atat interne cat si externe, putand fi considerat un adevarat “elixir al tineretii”. Revitalizeaza tenul uscat, obosit sau imbatranit, putand fi introdus in mastile sau cremele zilnice de fata. In cure interne reduce seboreea excesiva, iar continutul bogat in vitamina B5 a laptisorului de matca ajuta la fortifierea si nutritia parului, stopand caderea acestuia si prevenind albirea prematura a lui.
Cercetari recente arata ca laptisorul de matca are efect si in prevenirea tumorilor maligne, prin continutul sau in substante antioxidante (vitamine A, C, E).
Laptisorul de matca poate fi folosit la orice varsta. El este indicat copiilor – stimuland cresterea si protejandu-i de infectii, elevilor in timpul examenelor – pentru a usura invatarea si memorarea, sportivilor, adultilor – pentru un bun randament fizic si psihic, si mai ales varstnicilor – imbunatatind memoria, tonusul general, apetitul si imunitatea.

DOANDES FLORINA MARINELA
Medic rezident pediatru

Produse recomandate:

Fiole HOYER cu ginseng si laptisor de matca pentru concentrare

Fiole HOYER cu laptisor de matca pentru echilibru organismului

 

Leave a Reply