Mananci sanatos, traiesti sanatos

Alimente

Alimente

Toata lumea stie ca daca vrei sa traiesti sanatos trebuie sa ai un regim alimentar echilibrat. Toata lumea stie ca este bine ca pe parcursul unei zile sa consumam cel putin cinci tipuri diferite de fructe si legume dar ce altceva trebuie sa facem?

Trebuie sa avem in vedere ca alimentatia noastra trebuie sa contina carbohidrati de amidon care se gasesc in orez, cartofi, paste fainoase si paine. Multe diete incearca sa evite consumul de carbohidrati de amidon chiar daca acestea sunt sursele de energie pentru organism. Acest lucru este eronat si poate afecta sanatatea organismului. Produsele integrale sunt mai sanatoase si contin mai multe fibre decat alimentele rafinate cum este de exemplu painea alba. Painea intermediara sau painea neagra sunt mai sanatoase decat painea alba.

Grasimile din lactate sunt necesare pentru protectia organismului si a organelor vitale, pentru piele dar si pentru continutul mare de calciu necesar pentru organism. Aceste grasimi trebuiesc consumate cu echilibru pentru ca un consum in exces poate duce la aparitia obezitatii si a unor boli de inima. Grasimile sunt in cantitati mai importante in lapte si carne, dintre aceste grasimi cele mai nesanatoase sunt in carnea de porc si vita si cele mai sanatoase in peste, carnea de pasare si laptele cu continut redus de grasime.

Proteinele se gasesc in carne, peste, oua si legume. Proteinele sunt o componenta importanta in structura celulelor. Acestea ofera corpului 10-15% din necesarul energetic zilnic si ajuta la dezvoltarea masei musculare. Multe diete recomanda consumarea unor produse cu continut mare de proteine. Pentru cei care doresc sa consume proteine mai multe se gasesc pe piata produse bogate in proteine.

Fructele si legumele contin o multime de vitamine si minerale cu beneficii pentru sanatate de neegalat. Ele ajuta la protejarea organismului impotriva unor boli cum este cancerul si mai multe tipuri de boli de inima.

Carbohidratii din zahar sunt saraci in alte substante nutritive si sunt denumiti si calorii goale. Consumul excesiv de zahar poate duce la boli periculoase pentru organism cum sunt: problemele dentare, obezitatea si diabetul.

Nu uitati sanatatea dumneavoastra depinde in mare masura de alimentele pe care le consumati.

Leave a Reply