Musetelul (Matricaria chamomilla) pentru sanatate, par si viata

Musetelul (Matricaria Chamomilla)

Musetelul (Matricaria Chamomilla)

Musetelul (Matricaria chamomilla) este o planta care este des intalnita in special in Europa. Se gaseste in gradini, pe marginea drumurilor sau este cultivata in culturi specializate. Este o planta care ajunge pana la inaltimi de 15 cm, frunzele sunt verde pal, florile sunt galbene in interior si cu petale albe la exterior.

Proprietati si utilizare: calmant, antiinflamator, antispasmodic, carminativ, tonic diaforetic. Ceaiul de musetel este foarte bun pentru: stari nervoase, insomnii, nevralgii, lumbago, probleme reumatice, şi erupţii cutanate. De asemenea, tinde să reducă inflamaţia şi să faciliteze tranzitului intestinal fără a acţiona direct ca purgativ. Folositi-l pe post de spalare sau comprese pentru probleme ale pielii si inflamatii, inclusiv inflamatii ale mucoasei ţesutului. Clatirea periodica a gurii cu ceai de musetel poate sa reduca dupa o perioada durerea de dinti. Pentru a ajuta la astm la copii sau pentru ameliorarea simptomelor unei raceli puternice, încercaţi sa faceti o baie de vapori din ceai de musetel. Musetelul poate fi de asemenea utilizat pentru relaxare, anti-spasmodic, aditiv pentru bai calmante. Folositi-l pentru o baie de sezut pentru ca ajuta la hemoroizi, sau se pot face bai cu musetel pentru cei care transpira intens.

Musetelul este probabil una dintre cele mai benigne plante din natura. Proprietatile sale calmante şi de refacere fac din musetel sa fie o planta buna “în orice moment”. Pentru persoanele obosite dupa o zi lunga si grea de serviciu o cesca de ceai de musetel poate fi factorul calmant care asigura un somn linistit. Musetelul a fost folosit de sute de ani ca un remediu pentru problemele de stomac, de la lipsa poftei de mâncare la un stomac deranjat. In casa bunicii mele, o ceaşcă de muşeţel a fost întotdeauna leac pentru o minte neliniştită de care ai nevoie seara la culcare.

Leave a Reply