Remedii impotriva racelii

Remedii impotriva racelii

Remedii impotriva racelii

Raceala este una dintre cele mai cunoscute si mai comune boli. Simptomele ei includ doua sau mai multe din urmatoarele schimbari ale organismului: slabiciune, stare generala proasta, pierderea apetitului, gat iritat sau inflamat, stranut, nas infundat, tuse si febra usoara.
• Diferentele intre raceala si gripa
Raceala incepe treptat, nu produce febra mare si are simptome ale aparatului respirator superior.
Gripa debuteaza brusc, cu febra mare, dureri musculare, dureri de cap, ochi rosii inflamati si tuse uscata.
• Cum se ia raceala?
Cercetarile sugereaza ca raceala este luata mai degraba de pe maini decat din aer (ex: strangeri de mana, atingerea unei clante, a unei balustrade, a banilor).
Boala se mai poate raspandi prin: sarut, utilizare in comun a veselei, inhalarea picaturilor din aer dupa tuse sau stranut.
• Cum prevenim raceala?
-prin evitarea contactului cu persoanele bolnave
-prin spalarea cat mai frecventa a mainilor
-prin evitarea atingerii ochilor, nasului sau gurii, daca mainile nu au fost spalate
-printr-o alimentatie corecta, odihna si somn corespunzator, miscare in aer liber
-prin renuntarea la fumat sau expunerea la fumul de tigara
• Cum scapam de raceala?
Este foarte important ca raceala sa fie combatuta inca de la primele simptome, prin reducerea activitatii, prin odihna suplimentara si somn. In cazurile severe se recomanda repaosul la pat pentru o zi sau doua. Se beau mai multe lichide in special supe si sucuri de fructe. Supele de pui, ceaiurile, ardeiul iute, usturoiul sau menta ajuta la curatarea cailor nazale prin evacuarea mucusului. “Trasul” nasului frecvent si suflatul nasului cu putere poate sa produca inflamatia urechii medii. Cea mai buna solutie fiind suflarea frecventa a nasului, dar foarte bland.
Cele mai utile produse pentru ameliorarea simptomelor sunt antitusivele, spray-urile nazale, bomboanele de gat (precum cele cu salvie din gama Krauter), ceaiurile (mai ales cele speciale pentru raceala, cum este si Ceaiul BIO pentru raceala Fitne), inhalantele si suplimentele de Vitamina C (va recomand aici cele sub forma lichida, ca cel din gama Life Impulse, imbunatatit cu calciu – cod 860). Inainte de culcare o baie fierbinte poate avea efecte benefice asupra organismului. Pentru combaterea simptomelor se adauga suplimentar un gel de dus pe baza de eucalipt (gasiti un produs de acest tip in gama Krauter).

Dr. Nicodin Florita
Medic Pediatru

 

Produse recomandate:

 

Supliment alimentar BIO cu Vitamina C si calciu Life Impulse - antioxidant
Supliment alimentar BIO cu Vitamina C si calciu Life Impulse – antioxidant

 

 

 

 

Supliment alimentar BIO cu Vitamina C si calciu Life Impulse – antioxidant

Leave a Reply