Sfaturi impotriva caderii parului

Sampon pentru oprirea caderii parului Krauter

Sampon pentru oprirea caderii parului Krauter

Fibra capilara are un ciclu de viata la fel ca si intreg organismul uman. Fiecare fir de par care creste trebuie sa cada intr-o zi, mentinandu-se astfel o balanta naturala. Daca aceasta este afectata, apare fie caderea intr-un ritm mai accelerat a parului, fie cresterea in exces a acestuia.
Pierderea pana la 100 fire de par pe zi este un fenomen normal, avand in vedere ca 90% din foliculii pilosi sunt activi, iar restul sunt inactivi. O pierdere mai mare si mai ales in conditiile in care firul nu se mai regenereaza, nu mai creste la loc, este un motiv de ingrijorare si un semnal ca trebuie sa incepem sa luam masuri.
Exista mai multe cauze care duc in final la caderea partiala sau totala a parului. Cele mai frecvente sunt:
• Ereditatea- joaca un rol important deoarece atat caderea idiopatica a parului, precum si boli ca diabetul zaharat sau hipotiroidismul care determina frecvent alopecie, sunt transmise din generatie in generatie.
• Trauma – se refera la un stres fizic direct asupra fibrei capilare ( tractiunea, parul strans frecvent la spate)
• Infectii bacteriene, fungice sau virale localizate la nivelul scalpului
• Boli interne de exemplu boli acute(pneumonie, gripa, stari febrile) sau cronice ( hipotiroidism, diabet zaharat, hipotensiune, dezechilibre hormonale, boli imunologice)
• Medicamente precum corticoizii sau chimioterapicele
• Sarcina
• Menopauza
• Contraceptivele orale
• Folosirea unor produse neadecvate de ingrijire a parului
Caderea in exces a parului apare mai ales atunci cand fibra capilara este uscata, aspra, distrusa. Parul are nevoie de o ingrijire intensa pentru a se regenera. Pentru aceasta trebuie folosite produsele adecvate.
Trebuie precizat ca infectiile scalpului pot fi tratate adecvat doar de catre medicul dermatolog. Cel mai important aspect al tratamentului este diagnosticul precoce si corect. De aceea, daca suferiti de o pierdere importanta a fibrei capilare, solicitati sfatul medicului specialist, pentru tratament complementar!

Sandru Gabriela
Medic rezident dermatovenerologie

Produse recomandate:

Sampon pentru oprirea caderii parului Krauter

Ser pentru oprirea căderii părului Krauter

Leave a Reply