Tine acneea sub control!

Gel antibacterian cu menta BIO pentru cosuri Logona

Gel antibacterian cu menta BIO pentru cosuri Logona

 

Acneea este una dintre cele mai frecvente afectiuni dermatologice; apare la pubertate la un numar foarte mare de indivizi avand gravitate variabila si regreseaza de obicei la adultul tanar. Uneori poate persista toata viata. Este o afectiune a ariilor cutanate bogate in foliculi sebacei si se caracterizeaza prin secretie crescuta de sebum cu formare de comedoane (puncte negre sau albe), papule inflamatorii, pustule (cosuri), noduli si leziuni profunde. De asemenea, acneea duce frecvent la cicatrici la nivelul tegumentului.
Acneea are mai multe cauze, factorii cei mai frecventi incriminati fiind:
Factorii genetici;
• Productia crescuta de sebum;
• Anomaliile florei microbiene, mai precis un dezechilibru al bacteriilor rezidente la nivelul pielii (de exemplu Stafilococul sau Pityrosporum) al caror mediu de viata ( ph, aport nutritiv) influenteaza formarea leziunilor de acnee, desi trebuie retinut ca acneea nu este o boala infectioasa, iar numarul propriu zis de bacterii nu se coreleaza cu severitatea acneei;
Inflamatia locala.
Aceasta afectiune nu cauzeaza numai disconfort fizic, ci poate avea un impact emotional si social major. In perioada premenstruala, majoritatea femeilor constata o agravare a acneei datorita modificarilor hormonale si de hidratare a foliculului pilobaceu. Dieta defectuoasa a fost constant incriminata de specialistii din intreaga lume, alimentatia de tip fast-food, ciocolata si dulciurile rafinate, grasimile saturate pot duce la aparitia leziunilor, pe cand fructele, legumele, pestele si carnea slaba pot fi consumate cu incredere. Transpiratia agraveaza acneea, iar expunerea la soare amelioreaza temporar aspectul. Acest lucru nu este insa valabil si pentru radiatiile artificiale de la solar!
Acneea poate fi uneori extrem de severa si persistenta si atunci trebuie consultat medicul specialist dermatolog care va evalua afectiunea si va recomanda tratamentul general si local adecvat formei clinice de boala.
Ce putem face pentru a preveni acneea sau pentru a evita agravarea acesteia? Dieta bogata in fructe si legume, zincul si complexul de vitamine B, consumul crescut de lichide si evitarea dulciurilor fine si a grasimilor saturate este un prim pas. Utilizarea produselor cosmetice corespunzatoare este esentiala de asemenea. Trebuie alese doar acele game destinate tenului gras si tenului mixt, care asigura o ingrijire completa a tegumentului cu probleme.

Sandru Gabriela
Medic rezident dermatovenerologie

Produse recomandate:

Baton BIO pentru cosuri Logona

Gel antibacterian BIO pentru cosuri Logona

Leave a Reply